Trump förnekar inte att WHO hjälpte Kina dölja spåren efter coronaviruset

Trump peker. Foto

Flera källor har nu berättat för Fox News att coronaviruset läckte ut från ett laboratorium i Wuhan och att WHO är «medskyldig» för att hjälpa Kina att täcka sanningen bakom utbrottet. President Trump förnekar inte detta.

Allt mer tyder på att «COVID-19 har sitt ursprung i ett Wuhan-laboratorium, inte som ett biovapen, utan som en del av Kinas ansträngningar att demonstrera att dess ansträngningar för att identifiera och bekämpa virus är lika med eller större än USA: s kapacitet,» rapporterade Fox News.

Enligt uppgifter ska en medarbetare på laboratoriet fått virussmittan från en fladdermus och sedan spridit smittan till marknaden i Wuhan. Därefter påstod de kinesiska myndigheterna att virussmittan härstammade från djurmarknaden i Wuhan, trots att den specifika fladdermusen inte sålts där. Detta för att dölja den verkliga källan till utbrottet.

Enligt uppgifter är detta den mest kostsamma mörkläggningen en regering har gjort sig skyldig till genom tiderna och WHO har från början varit med på att hjälpa Kina att täcka spåren.

Hör Trumps reaktion dettta!

Enlig Fox News har de kinesiska myndigheterna dolt och ändrat data, förstört laboratorieprover, sanerat laboratoriet och tystat ner information. Doktorer som försökt varna har tystats ner av Peking. Därefter har WHO förstärkt Kinas propaganda om spridningen av viruset, inklusive det felaktiga påståendet att ingen» människa till människa» överföring hade inträffat, när det faktiskt hade inträffat i november.

Det återstår att se om detta var en bidragande orsak till varför Trump stoppade finansieringaen av WHO.